Bowen-techniek DORN-methode Medical Taping Sportmassage Voorstellen Praktijkinformatie

             
 

Frans Mintjens

Vanaf jongs af aan ben ik zelf actief als sporter en geïnteresseerd in de medische, anatomische en psychologische aspecten die daarbij komen kijken. Na mijn opleiding als B Verpleegkundige nam mijn interesse in het functioneren van ons lichaam alleen maar toe en ontwikkelde ik een holistische kijk op de mens.
Dit heeft me doen besluiten om de opleiding tot sportmasseur te gaan volgen, deze heb ik in 1993 afgerond en in 1994 de vervolgopleiding Blessurepreventie 1 en 2 gedaan.
Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen door NGS en KNVB.
In 2003 heb ik de opleiding tot Bowen behandelaar afgerond, daarna de jaarlijkse bijscholingen gevolgd.
In 2006 heb ik de opleiding Medical Taping Concept voor sportmasseurs gedaan.
In januari 2011 ga ik de opleiding Dorn volgen.

Vanaf 1993 ben ik als sportmasseur/verzorger werkzaam bij Sportvereniging  Terwolde.
Van 2002 t/m 2008 ook als sportmasseur gewerkt voor Be Quick Zutphen.                                               
In 1997 gestart met mijn eigen praktijk voor sportmassage waar ik individuele sporters behandel.
In 2003 is het accent meer komen liggen op de Bowen behandelingen en is het aantal mensen dat bij mij in behandeling is steeds verder uitgebreid. Doordat ik meerdere behandelvormen toe kan passen en soms combinaties daarvan kan ik klachten op velerlei gebied behandelen. Bij twijfels over uw gezondheid en voor het stellen van een diagnose zal ik u altijd doorverwijzen naar uw huisarts.
Naast de werkzaamheden in mijn praktijk begeleid ik het Hanzesport Running Topteam, een groep jonge talentvolle atleten, en ben ik nog actief als sportmasseur/verzorger voor SV Terwolde.
In mijn dagelijkse leven werk ik als Casemanager voor het Dementienetwerk Zutphen. Ik heb jarenlang als Psychiatrisch Verpleegkundige en later als Maatschappelijk Werker in de psychiatrie gewerkt. Gevolde opleidingen hiervoor: Verpleegkunde B, HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Casemanagement voor de gezondheidzorg.
Mijn hobby’s zijn, sporten, (racefiets en ATB) wandelen, fotografie en lezen.

 

Ervaring van Marjolein Sijbrands:

Ik ben een jaar of 8 geleden voor het eerst met Bowen in aanraking gekomen.

Ik was weer begonnen met volleybal, maar dat wilde niet lukken. Een rug/nekblessure speelde weer op. Ik ben toen naar onze sportmasseur Frans Mintjens gegaan. Hij masseerde mij, wat de pijn iets verlichte. Hij was in die tijd net bezig met wat nieuws, ‘Bowen’ genaamd... Lees verder

 
       
       
 
Frans Mintjens | Het Burkink 15 | 7231 NM Warnsveld (gemeente Zutphen) | 0575-528361 | 06-49944112 | f.mintjens@chello.nl© Mendelson 2011